Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

HOME
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn kind.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn zoon of dochter.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
U bent hier > Home > Contact met een hulpverlener.

Hier kan je een vraag formuleren aan I.T.E.R. en meer specifiek ook aan de collega’s die deze website in het oog houden.  We zullen proberen er een antwoord op te geven.  Daarop kan dan weer gereageerd worden.

Je kan je vraag als mail naar brievenbus@familievan.be opsturen of via het reactieformulier hieronder.

Geef een beetje uitleg bij je vraag. Vanwaar komt ze? Wat wil je juist weten? Mag de vraag op deze pagina gepost worden of heb je liever een persoonlijk antwoord ?

Als je op een vraag of antwoord wenst te reageren, vermeld dan duidelijk waarop je wil reageren. Oneerbiedige reacties worden niet geplaatst op de website.


Reactie van Webteam Familievan.be (I.T.E.R.) op 2013-01-18 16:58:51
Het is niet zo makkelijk om op je vraag te antwoorden, omdat we de situatie niet genoeg kennen: In welke zin valt die jongen jou lastig: verbaal, fysiek en/of seksueel? Ken je hem? Ben je een kind, jongere of volwassene? In ieder geval lijkt het ons belangrijk dat deze situatie stopt, dat hij jou niet meer lastigvalt en dat jij je terug veilig kan voelen! Zeg hem klaar en duidelijk dat je niet wilt dat hij verder contact zoekt met jou op deze manier. Misschien vind je dat moeilijk, uit angst, schaamte,...Dat is vaak het geval, zeker bij kinderen en jongeren. Als je nog een kind bent, lijkt het ons belangrijk dat je een volwassen persoon die jij vertrouwt op de hoogte brengt van de situatie, zodat die mee voor jouw veiligheid kan zorgen: één van je ouders, een leerkracht waar je goed mee opschiet,... Als je liever met een buitenstaander praat, kan je bijvoorbeeld ook (gratis) telefoneren naar het meldpunt geweld 1712. Maar ook als je volwassen bent, lijkt het ons belangrijk dat je iemand in vertrouwen neemt rond deze situatie om samen met jou naar oplossingen te zoeken: een goede vriend(in), iemand uit je gezin of familie, iemand van je werk,... Als je je bedreigd voelt, heb je ook het recht om naar de politie te stappen en klacht in te dienen.
 
Reactie van Iemand (met enkele aanpassingen door het webteam) op 2013-01-18 16:57:43
Een jongen valt mij lastig. Wat moet ik doen?
 

Reageer op deze pagina. Reacties worden gemodereerd en worden pas getoond na goedkeuring. Laat het naamveld leeg indien je anoniem wenst te reageren. Vermeld ook je emailadres indien je van ons een antwoord via email wenst te ontvangen.

Je naam
Je reactie
Je email
 

Juridische info
Bibliotheek
Vragen van ouders
Verhalen
Contact met een hulpverlener
Links
Sitemap

Over deze website

Ouders van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag is een deel van www.familievan.be. Deze website werd ontwikkeld door ITER, ambulant centrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De programmatie en layout van deze website werd uitgevoerd door De Vierde Filmstad

Contactbrievenbus@familievan.be

www.familievan.be
www.familievan.be © 2009-2013 - sitemap