Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

HOME
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn kind.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn zoon of dochter.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
U bent hier > Home > Juridische info.

Ouders van plegers worden dikwijls geconfronteerd met een hele reeks juridische vragen. Voor heel wat ouders is het de eerste maal dat ze in contact komen met Politie en/of Justitie. We verwijzen hier graag door naar een aantal websites waar u een antwoord krijgt op heel wat juridische vragen.

De portaalsite van de Federale Overheidsdienst Justitie http://www.just.fgov.be/index_nl.htm biedt een brede waaier aan van brochures met juridische info (zie ‘Publicaties’) en maakt je ook wegwijs in het ABC van Justitie (zie ‘Justitie van A tot Z’).
  
Wanneer je meer informatie wenst omtrent de strafbaarheid van seksueel misbruik verwijzen we je graag door naar de volgende website: http://www.allesoverseks.be/cms/vragen/seksueel-misbruik/is-seksueel-misbruik-strafbaar.aspx.

Juridische informatie voor minderjarigen vind je via folders op de website van Jongerenwelzijn: https://wvg.vlaanderen.be/jongerenwelzijn/publicaties/#jongerenbrochures

Wanneer je op zoek bent naar een advocaat, kan je ten rade gaan bij de balie van Advocaten. Meer informatie vind je op www.advocaat.be. Telefonisch of via een bezoek kan je ook gratis juridische informatie verkrijgen van een advocaat in elk justitiehuis. Het adres van het dichtstbijzijnde justitiehuis vind je hier: http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/justitiehuizen/overzicht_locaties.

 


 

Reageer op deze pagina. Reacties worden gemodereerd en worden pas getoond na goedkeuring. Laat het naamveld leeg indien je anoniem wenst te reageren. Vermeld ook je emailadres indien je van ons een antwoord via email wenst te ontvangen.

Je naam
Je reactie
Je email
 

Juridische info
Bibliotheek
Vragen van ouders
Verhalen
Contact met een hulpverlener
Links
Sitemap

Over deze website

Ouders van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag is een deel van www.familievan.be. Deze website werd ontwikkeld door ITER, ambulant centrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De programmatie en layout van deze website werd uitgevoerd door De Vierde Filmstad

Contactbrievenbus@familievan.be

www.familievan.be
www.familievan.be © 2009-2013 - sitemap