Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

HOME
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn kind.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
Wat is er gebeurd?
Ik als ouder en mijn zoon of dochter.
Wat kan er nu gebeuren?
Wat kan ik doen?
Waar kan ik naar toe?
U bent hier > Home > Ouders van > Verhalen.
Deze pagina zijn we aan het voorbereiden.
Reactie van Anoniem op 2015-06-09 20:17:05
De reactie: Ik ben moeder van zowel de dader als het slachtoffer. De feiten zijn al lang geleden gebeurd, toen ze allebei nog minderjarig waren. We hebben nooit iets gezien of gehoord (want alles gebeurde toen we niet thuis waren), maar toch beschuldigd onze dochter mij ervan te weten wat er gebeurd is en niets te willen doen om haar te helpen. Volgens haar bescherm ik onze zoon en ben ik tegen haar. Ze wil ons dan ook al vele jaren niet meer zien of spreken. Ik heb het daar nog altijd moeilijk mee en zou het contact zo graag herstellen. We hebben onze zoon zijn gedrag altijd veroordeeld (sinds we het wisten), maar hem zelf bleven we graag zien. Onze dochter verbleef bij het bekend worden van de feiten al in een instelling. Erg maar waar, we wilden niet allebei onze kinderen verliezen en kozen in die zin id ergens wel voor onze zoon, maar ook voor onze dochter als ze dat had toegelaten. Wat hadden we moeten doen? Ik vind het erg jammer dat we over dit specifiek onderwerp (broer, zus misbruik) niks op jullie site terug vinden. Dat doet verdriet, nog steeds.
 
Reactie van Webteam Familievan.be (I.T.E.R.) op 2015-05-15 12:43:37
Beste , We weten dat er nog vaders zijn die zich in een gelijkaardige situatie bevinden. In jouw situatie zijn er nog vele vragen open: wat hebben je kinderen meegemaakt? Wie heeft er seksueel grensoverschrijdend gedrag naar hen toe gesteld? Een gerechtelijk onderzoek kan duidelijkheid brengen: een rechter beslist over de juridische waarheid, namelijk over wie wat gedaan heeft en welke straf daartegenover staat. Alleen al een verdachtmaking brengt heel wat te weeg. Kunnen de mensen in je omgeving je geloven? Zijn er mensen die je steunen (wat er ook gebeurd is)? Heb je twijfels bij je eigen gedrag in het verleden? Ondertussen, nu het onderzoek loopt, draag je reeds de gevolgen van de gebeurtenissen. Of je strafbaar gedrag gesteld hebt of niet, je kan momenteel geen contact hebben met je kinderen. Als vader wordt je geconfronteerd met ernstige maatregelen die je heel erg kunnen raken. Moedig dat je contact neemt via onze website. Praten helpt. Kan je er met iemand in je omgeving over praten? Heb je een hulpverlener bij wie je terecht kan? Je kan steeds contact nemen met een Centrum Geestelijke Gezondheid in je buurt. Je laten bijstaan in deze moeilijke periode lijkt ons zinvol. Op juridisch vlak kan dat via een advocaat. Het is belangrijk dat er zorg is voor alle betrokkenen: je kinderen (de slachtoffers), de gezins- en familieleden,… en voor jou. Tegelijk kan je bij elke stap in dit proces afwegen wat het beste is voor jouw kinderen. Verantwoordelijkheid opnemen voor hen, dat kan je op verschillende manieren doen. Praat erover met een hulpverlener. Wie het grensoverschrijdend gedrag gesteld heeft, kan gebruik maken van gespecialiseerde hulp om te voorkomen dat dit nog in de toekomst gebeurt. In de toekomst kan je zoeken naar manieren om dit te verwerken en de banden in de familie (waar mogelijk) te herstellen. Want dat horen we van mensen in gelijkaardige situaties: herstel kan, ook al is het nooit meer helemaal zoals vroeger… Twijfel niet om opnieuw contact op te nemen om te reageren of om hulp te vragen. Veel moed, Webteam Familievan.be (Misschien lezen vaders of moeders dit bericht? Misschien bevinden zij zich in een gelijkaardige situatie? Reageren kan steeds. Laat je e-mailadres na indien je een persoonlijk bericht wenst.)
 
Reactie van anoniem op 2015-05-15 12:41:50
Vorig jaar kwamen mijn kindjes naar huis met het verhaal dat ze misbruikt zouden geweest zijn door hun stiefpapa. Bij gebrek aan bewijskracht is deze zaak geseponeerd. Nu heeft mijn (...) dochter aangegeven dat ik schending van de eerbaarheid op haar gepleegd zou hebben. Door een fout-positieve test kwam ik leugenachtig over. Nu krijg ik alle str... op mijn kop. Ik heb ondanks ik onschuldig ben, contactverbod met mijn kinderen zolang het onderzoek loopt. Is er iemand die zoiets al meegemaakt heeft? Ik heb mijn kinderen beschermd zolang ik kon en nu word ik als dader bestempeld.
 
Reactie van Webteam Familievan.be (I.T.E.R.) op 2011-12-08 12:13:00
Hieronder lees je een reactie van een mama van een minderjarige dader. Ze zit met concrete vragen als "hoe ga ik nu met hem om?" en "hoe praat ik met hem?" Deze vragen komen aan bod op de site (zie "wat kan ik doen?" De verwarrende ervaring van boosheid enerzijds en het feit dat hij kind blijft, is heel herkenbaar. Boosheid hoeft immers niet tot verwerping te leiden. Boosheid kan ook de basis zijn om te zeggen "jij bent mijn kind en juist daarom ben ik zo betrokken bij wat je gedaan hebt en wil ik je nu niet loslaten". Reacties op de teksten zijn steeds welkom. Deze mama zou graag ook in contact komen met andere ouders. Je kan hierop reageren via het formulier onder aan de pagina of je kan een mailtje sturen naar brievenbus@familievan.be. Indien je graag ook een rechtstreekse reactie van het webteam krijgt, zet dan je mailadres in je reactie. Wij zorgen ervoor dat je e-mailadres niet op de site terechtkomt en privé blijft.
 
Reactie van anoniem. op 2011-12-06 19:32:18
ik ben de mama van een minderjarige dader.. dit was voor mij de ver van mijn bed show..elke keer als ik zoiets hoorde in de media voelde ik altijd mee met de slachtoffers..maar nu is mijn kind dader van zedenfeiten..en hoe ik het ook draai of keer en hoe boos of triest of teleurgesteld ben in hem..ik kom altijd terug bij het feit da hij mijn kind blijft..maar hoe ga ik nu om met hem? hoe praat ik met hem? ik zou zo graag met andere ouders praten en ontdekken/leren hoe zij met hun kind omgaan in een dergelijke situatie.. een verwarde mama..
 

Reageer op deze pagina. Reacties worden gemodereerd en worden pas getoond na goedkeuring. Laat het naamveld leeg indien je anoniem wenst te reageren. Vermeld ook je emailadres indien je van ons een antwoord via email wenst te ontvangen.

Je naam
Je reactie
Je email
 

Juridische info
Bibliotheek
Vragen van ouders
Verhalen
Contact met een hulpverlener
Links
Sitemap

Over deze website

Ouders van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag is een deel van www.familievan.be. Deze website werd ontwikkeld door ITER, ambulant centrum voor preventie, begeleiding en behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De programmatie en layout van deze website werd uitgevoerd door De Vierde Filmstad

Contactbrievenbus@familievan.be

www.familievan.be
www.familievan.be © 2009-2013 - sitemap